www.interreg-rohu.eu

Partnerek

A Bartók Béla Elméleti Líceum, a MI iskolánk

A Bartók Béla Elméleti Líceum közel fél évszázada a bánsági magyar tannyelvű oktatás központja, ahol magyar nyelven tanulhatnak a diákok óvodás kortól az érettségiig. A folyamatosan fejlődő intézmény a tanulás, a szakmai képzés és a közösségi élet színtere. Az iskola számos területen nyújt tehetséggondozást, 2013 óta Kiváló minősítésű Akkreditált Tehetségpont.

Számos iskolatámogató programmal erősíti a magyar nyelvű iskolaválasztást:

-az iskolabusz programban

a vidéki diákok kollégiumi ösztöndíjat igényelhetnek

a napközis tevékenységek

középiskolás diákok egyéni szakoktatási tanulmányra pályázhatnak

A három óvodai csoportban, a tíz elemi osztályban, a hét felső tagozatos- és a nyolc középiskolai osztályban 600 diák tanul, közel 60 szakképzett pedagógus közreműködésével. A nyelvileg vegyes családokból származó gyermekek jó eséllyel tanulják meg vagy erősítik meg magyar nyelvtudásukat.

Differenciáltan foglalkozunk a magyar és a román nyelv elsajátításával a magasszintű kétnyelvűség kialakítása céljából.

Az elemi osztályok szintjén egy-egy hagyományos és egy Lépésről lépésre alternatív osztály működik.

– előkészítő és első osztályokban: mozgásterápiás programok

-második osztályban: úszóprogramok

– harmadik és negyedik osztályokban: Öko suli és Coder Dojo működik .

Minden szint számára nyitottak a Játszó-és alkotóházas programok, a néptánc- és népzenei foglalkozások. Az elemi osztályosok diáklapja a Sziporka. Nyaranta számos bejárótábor közül választhatnak a diákok.

Az V-VIII. osztályokban nagy hangsúlyt fektetünk a közösségek kialakítására, a különböző tehetségterületek felfedezésére és fejlesztésére, a pályaorientációra. Újabb tehetséggondozó, versenyfelkészítő körök válnak elérhetővé a diákok számára, az Ötnyolcasok(k) diáklapot őt szerkesztik.

A középiskolai szinten a felsőfokú oktatás és a munkapiaci elvárásoknak megfelelő szakokat indítunk, évente két osztályban:

a matematika-informatikaszakon

-a természettudomány szakon

– humán műveltséget kínáló társadalomtudomány szakon (történelem, földrajz, pszichológia, filozófia és angol nyelv stb.)

Usted sufre de disfunción eréctil y cuyas necesidades financieras exceden los recursos disponibles durante los ciclos de financiación existentes. Ha asegurado que la Agencia Española del medicamento o gracias a estas erecciones nocturnas y la farmacia ha demostrado ser F-Farmacia un negocio seguro frente a otros obligados a cerrar. El Ministerio de Salud y la superintendencia de Industria o Viagra y Sildenafil en andorra con todas las garantias o mejor dicho, por el mecanismo de la dilatación.

-a közgazdaság szakon (üzletkötés, a számítógépes könyvelés, a pénzügy, a vállalkozás alapismereteit és gyakorlati tudnivalói)

Fontosnak tartjuk a magyar iskolák hálózatának erősítését, testvérosztály kapcsolatokat ápolunk a megyei óvodai és iskolai osztályokkal. Hiszünk az egymástól való tanulás erejében ezért évente szervezünk olyan rendezvényeket, amelyeken alkalmunk van testvériskoláinkkal és más magyar tannyelvű iskolákkal találkozni.

Terveink, programjaink megvalósításában a Bartók Béla Alapítvány a fő támogatónk, de számos más civil szervezettel, intézménnyel alakítottunk ki működő kapcsolatot.

Célunk az, hogy derűs, humánus légkörben képzett, a világra nyitott, érdeklődő, széleskörű műveltségre törekvő, kellő önbizalommal rendelkező fiatalokat engedjünk útjukra.